Alle kategorier

+86 18731531256

[e-mail beskyttet]

Nyheder

Hjem>Nyheder

Introduktion til lav NOx-forbrændingsteknologi

Tid :2024-01-25 14

 Siden 1950'erne har ingeniører studeret genereringsmekanismen og kontrolmetoderne for NOx under kulforbrænding.

Forskningsresultaterne viser, at den vigtigste faktor, der påvirker dannelsen og emissionen af ​​NOx, er forbrændingstilstanden, det vil sige forbrændingsforholdene.

Derfor, når udstyrets driftsbetingelser ændres, ændres NOx-emissionerne også. Forbrændingstemperatur, O 2 , NH i , CH i , CO, C og H 2 koncentrationer i røggas er de vigtigste faktorer, der påvirker dannelsen og destruktionen af ​​NO x . Derfor styres ovenstående faktorer ved at ændre forbrændingsbetingelserne for at undertrykke NO x. Foranstaltninger til at generere eller ødelægge genereret NO x for at reducere NO x-emissioner kaldes lav NO x-forbrændingsteknologier.


Lav NOx-forbrændingsteknologi er: moden teknologi, lave investerings- og driftsomkostninger. I lande med meget strenge NOx-emissionskrav (såsom Tyskland og Japan) bruges lav-NOx-brændere først til at reducere mere end halvdelen af ​​NOx, før røggasdenitrering udføres for at reducere NOx-koncentrationen ved indgangen til denitreringsanlægget og reducere investeringerne. og driftsomkostninger. Lav-NOx-forbrændingsteknologi er den mest udbredte, relativt enkle, omkostningseffektive metode blandt forskellige teknologier til at reducere NOx-emissioner, men de har visse grænser for reduktion af nitrogenoxid-emissioner. Da sænkning af forbrændingstemperaturen og reduktion af iltkoncentrationen i røggassen ikke er befordrende for selve kulforbrændingsprocessen, skal forskellige forbrændingsteknologier med lavt nitrogenindhold anvendes på en måde, der ikke påvirker forbrændingens stabilitet og ikke forårsager reducerendeatmosfæreat beskadige varmefladen. Korrosion, og ikke urimeligt at øge kulstofindholdet i flyveaske og reducere kedeleffektiviteten, så valget af en brænder med fremragende omkostningsydelse er en af ​​nøglefaktorerne.


1705300628329549.jpg